Bij het uitzoeken van een sportoutfit wordt het zorgvuldig uitkiezen van de juiste sportbeha nog weleens over het hoofd gezien. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat maar liefst 44% van de sportende vrouwen helemaal geen sportbeha draagt. Misschien heb jij je ook weleens afgevraagd wat de toegevoegde waarde nou precies is van zo’n ding. Wij deden onderzoek en kunnen je dat precies uitleggen.
Ondersteunend
Net als een normale bh biedt een sportbeha ondersteuning. Met name tijdens het sporten is dit belangrijk. Borsten bevatten namelijk geen spieren. Ze bestaan grotendeels uit vetweefsel, klierweefsel en bindweefsel. Ze hebben dus geen spieren die de bewegingen tijdens het sporten opvangen. Wist jij dat je borst bij intensieve bewegingen zoals springen of flink steppen tot 14 centimeter kunnen verplaatsen als deze niet voldoende worden ondersteunt? Best heftig toch? Een goede sportbeha helpt pijnlijke / gevoelige borsten na de training voorkomen. Wel zo fijn.
Nek- en rugklachten
Naast pijnlijke borsten kan sporten zonder goede sportbeha ook vervelende nek- en rugklachten veroorzaken. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een beweging krampachtig wordt uitgevoerd omdat je juist probeert te voorkomen dat je borsten zeer gaan doen of alle kanten op gaan. Een goede sportbeha houdt de dames stevig op de juiste plek en geeft jou de vrijheid om te bewegen zoals je wil.
Minder zweet
Dit klinkt misschien wat raar maar een sportbeha zorgt ervoor dat je minder last hebt van je eigen zweet. De bh leidt het zweet namelijk naar de zijkanten waar het makkelijker kan verdampen.
Wat is dan de juiste?
Grofweg komen sportbeha’s in drie soorten. Welke bij jou past hangt af van de sport die je beoefend. Het is als volgt opgedeeld:
Low support: voor sporten zoals yoga, pilates, wandelen en fietsen.
Medium support: voor sporten zoals fitness, spinning en skiën.
High support: voor sporten zoals hardlopen, boksen en paardrijden.
Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je de juiste maat draagt. We raden je aan om naar een goede lingeriewinkel te gaan voor advies. Eenmaal in de paskamer hebben we nog een trucje voor je: rek je helemaal uit en buig dan helemaal naar voren met je vingers richting je tenen. Schud je bovenlichaam even flink heen en weer. Zit alles nog op z’n plek? Dan zit ‘ie goed!
Als jullie nog tips hebben over goede sportbeha's, horen we die natuurlijk graag. Zo helpen we elkaar weer op weg!
Comentarios